Dankó Béla

 „Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt a „Vízvédelmi fejlesztések megvalósítása Kondoros, Gyomaendrőd, Kamut, és Kétsoprony településeken” című beruházás honlapján!

A „Vízvédelmi fejlesztések megvalósítása Kondoros, Gyomaendrőd, Kamut, és Kétsoprony településeken” elnevezésű projekt a négy település által létrehozott konzorcium közös beruházása. A fejlesztés megvalósulásával a belvízkárok megelőzhetővé, a védekezési költségek pedig minimalizálhatóvá tehetők.

Békés megye egyes részein rendszeresen jelentkeznek a fent említett természeti problémák, melyek egyre súlyosabb egészségügyi –szociális következménnyel járhatnak, ezért került sor 2011-ben a konzorcium létrehozására.

A fejlesztések megvalósításának fő célja, a környezeti káresemények megelőzése, a vízelvezető rendszerek kiépítése a város természeti és épített környezetének megőrzése érdekében. Így e négy településen – ahol a gravitációs elvezetés nem megoldható – az átemelő szivattyúk építése mellett összesen 22 876 m vízelvezető csatorna kiépítésére kerülhet sor.

A fejlesztés során a már említett problémák megszűnnének, eredményezve ezzel a települések pozitívabb megítélését, újabb további projektek esetleges megvalósítását, befektetők megjelenését a térségben, valamint a kistérségi lemaradás és a meglévő különbségek csökkenését. További pozitívumként megjelenik az életminőség javulása, a település ingatlanainak folyamatos felértékelődése, mely hozzájárul ahhoz, hogy a település vonzóbbá váljon a letelepülni vágyók számára is.

Köszönöm, hogy támogatásával, kitartásával Ön is hozzájárul a mindannyiunk számára fontos fejlesztés sikeres megvalósulásához!

Ribárszki Péter

Konzorcium vezető”